Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ravels

Gemakkelijk energie vergelijken in Ravels? Middels energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ravels voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken zoals de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Daarbij vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ravels
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ravels?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Ravels. Dit varieert van Antargaz tot aan OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van het net van Iveka. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ravels is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Ravels, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de vergelijkingstool checkt men simpel en snel een energieproduct dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ravels

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Ravels heet Iveka. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ravels wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Ravels

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Ravels
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene stroom: 0,315%
 • Postcodegebied: 2380
 • Gem. mazout: 2850 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-ravels

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Ravels is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 & 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote energieleveranciers. Bij elk contract lees jij gegevens met betrekking tot type energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Ravels, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire actie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.ecopower.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ravels


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €315 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref jij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigtip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ravels. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ravels. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt de aankomende aanbieder de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Trevion. Daarna selecteer je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Ravels vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ravels en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Ravels

Het merendeel van de leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Ravels. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Ravels vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Ravels zien we steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2380. In deze woonplaats kan je vaak relatief goedkoop meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente