Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hoogstraten

Direct energie vergelijken in Hoogstraten? Dankzij energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders als bijv. Eneco & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Hoogstraten voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je via onze vergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en salderen. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hoogstraten
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 450,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hoogstraten?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hoogstraten. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hoogstraten is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Hoogstraten, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de tool checken jullie verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hoogstraten

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Hoogstraten is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hoogstraten is de netbeheerder van het gas Iverlek. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Hoogstraten

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hoogstraten
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 0,309%
 • Postcode: 2320
 • Mazout: 2790 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-hoogstraten

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Hoogstraten is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 en 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij alle contracten tref jij voorwaarden over herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Hoogstraten, en de welkomstbonus. Kies de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be of www.poweo.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hoogstraten


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €285 besparen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hoogstraten. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hoogstraten. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Ecopower. Daarna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hoogstraten vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hoogstraten en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Hoogstraten

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Hoogstraten. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Hoogstraten vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Hoogstraten zien we steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2320. In deze woonplaats kan je meer en meer relatief goedkoop deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente