Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vorselaar

Snel online energie vergelijken in Vorselaar? Dankzij deze website doorzoek je moeiteloos alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Engie en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Vorselaar het goedkoopste contract aanbiedt. Ook tref je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen als overstappen en info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vorselaar
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 395,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vorselaar?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Vorselaar. Dit loopt van Engie tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vorselaar is op dit moment? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze energie bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vorselaar, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in de tool ontdekt men eenvoudig een abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Vorselaar

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vorselaar heet Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Vorselaar valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imea. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Vorselaar

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Vorselaar
 • Populair merk: Remeha
 • Groene stroom: 0,306%
 • Postcode: 2290
 • Verbruik Mazout: 2760 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-vorselaar

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Vorselaar is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 + 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan het energietarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle contracten achterhaal je gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Vorselaar, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Zoals www.essent.be en ook www.aspiravi.be. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vorselaar


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €310 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vorselaar. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En soms is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Vorselaar. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de betreffende organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe aanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE + Energy People. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vorselaar vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vorselaar en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vorselaar

Veel energieleveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Vorselaar. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Vorselaar vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Vorselaar zien we meerdere initiatievenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2290. In de regio kan je steeds vaker vrij voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz duurzame energie.