Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Olen

Gemakkelijk energie vergelijken in Olen? Via de Energiehunter check je moeiteloos alle bekende maatschappijen als bijv. Essent en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Olen de beste deal heeft! Bovendien lees je op deze website handige informatie over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Olen
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende organisaties in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 200,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Olen?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Olen. Dit loopt van Engie tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 35 bedrijven. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Iveg. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Olen is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze prijzencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Olen, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels filters in de vergelijkingstool check je moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Olen

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Olen betreft Iveg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Olen is de aardgas netbeheerder Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Olen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Olen
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 0,301%
 • Hoofdpostcode: 2250
 • Verbruik stookolie: 2710 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-olen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Olen ligt dat gemiddeld op circa 1595 m3 en 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle contracten achterhaal jij info zoals type energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Olen, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.eni.com. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Olen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €380 besparen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter vind je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Olen. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Olen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt je betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Bijv. Luminus, ENGIE en ook Trevion. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Olen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Olen en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Olen

De meeste energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Olen. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Olen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Olen kennen we verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2250. In deze buurt kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent duurzame energie.