Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herentals

Snel energie vergelijken in Herentals? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je supersnel alle beschikbare aanbieders zoals Essent en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Herentals voor jou de beste prijs heeft. Voorts verzamel je via de energievergelijker bruikbare informatie over zaken zoals energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herentals
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Herentals?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Herentals. Dit varieert van Lampirus tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Iveka. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke bedrijven er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herentals voor jou is? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Herentals, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van jouw input in de prijzenvergelijker detecteren jullie zonder problemen een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Herentals

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Herentals heet Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Herentals valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Herentals

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Herentals
 • Populair merk: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 0,296%
 • Hoofdpostcode: 2200
 • Gem. mazout: 2660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-herentals

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Herentals is dat gemiddeld 1570 m3 en 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle pakketten achterhaal je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Herentals, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Herentals


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €390 voordeel geven. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Herentals. Zo realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Herentals. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert jouw aankomende energieleverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Watz. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herentals vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Herentals en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Herentals

De meeste energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Herentals. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Herentals vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Herentals zien we steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2200. In deze buurt kan je soms vrij voordelig participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente