Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Antwerpen

Direct energie vergelijken in Antwerpen? Met behulp van www.energiehunter.be tref je probleemloos alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Antwerpen de beste deal heeft! Tevens lees je op onze website praktische info over zaken als bijv. leveranciers en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 205,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Antwerpen?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Antwerpen. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energieleveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Antwerpen is voor jouw verbruik? Voer hieronderje persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door onze energie achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Antwerpen, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van keuzes in de energievergelijker detecteer je moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Antwerpen

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De producten van maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Antwerpen betreft Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Antwerpen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Antwerpen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 0,291%
 • Postcode: 2000
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2610 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-antwerpen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Antwerpen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1545 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Van ieder contract zoek jij data als soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Antwerpen, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Antwerpen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €285 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Antwerpen. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Antwerpen. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt jouw geselecteerde gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De aankomende energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Antwerpen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Antwerpen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Antwerpen

Het merendeel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Antwerpen. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Antwerpen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Antwerpen bestaan er nogal wat acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2000. In deze buurt kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente