Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wilrijk

Snel online energie vergelijken in Wilrijk? Aan de hand van onze website vind je probleemloos alle interessante energiebedrijven als Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Wilrijk prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je op onze website handige info over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 300,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wilrijk?

We zien enorm veel energieleveranciers in Wilrijk. Dat loopt uiteen van Poweo tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wilrijk is die past bij jouw verbruik? Vul snel de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Wilrijk, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in de prijzenvergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wilrijk

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Online account
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wilrijk betreft Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Antwerpen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Wilrijk

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel groen: 28,60%
 • Hoofdpostcode: 2610
 • Mazout consumptie: 1750 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-wilrijk

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Wilrijk ligt dat gemiddeld op circa 1600 m3 + 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante energie aanbieders. Van alle pakketten achterhaal je informatie met betrekking tot soort energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wilrijk, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. O.a. www.octaplus.be + www.ecopower.be. De door jou gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wilrijk


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €305 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand bieden wij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Wilrijk. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wilrijk. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Trevion. Hierna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wilrijk vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wilrijk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Wilrijk

Bijna alle energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Wilrijk. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Wilrijk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Antwerpen kennen we meerdere acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2610. In deze woonplaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ contract.