Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beerzel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Beerzel? Middels www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle erkende leveranciers als OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Beerzel prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en info over duurzame energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Putte
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 330,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Beerzel?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Beerzel. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 35 energie aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen de leidingen van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beerzel is voor jouw situatie? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze energie ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Beerzel, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker detecteer jij verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Beerzel

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Beerzel betreft Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Putte is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Beerzel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Putte
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 28,30%
 • Postcode: 2580
 • Gem. mazout: 1720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-beerzel

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Beerzel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij alle contracten zoek je voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Beerzel, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.poweo.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Beerzel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €305 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters profiteer je van vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Beerzel. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Beerzel. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt je toekomstige energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Wase Wind. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Beerzel vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Beerzel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Beerzel

Het merendeel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Beerzel. Toch is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Beerzel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Putte bestaan er tegenwoordig meerdere projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2580. In deze buurt kan je soms extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie contract.