Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Putte

Zonder problemen energie vergelijken in Putte? Geholpen door www.energiehunter.be check je probleemloos alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan OCTA+ en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Putte prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast lees je op deze pagina waardevolle info over zaken als energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Putte
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Putte?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Putte. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Putte is voor jouw situatie? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Dankzij onze energie bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Putte, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaal jij zonder problemen een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Putte

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Online energiesimulator

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Putte is Iverlek. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Putte valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Putte

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Putte
 • Populaire CV: Elco
 • Groene energie: 0,334%
 • Postcode: 2580
 • Mazout: 1530 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-putte

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Putte ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zoek je informatie over soort energie, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Putte, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be + www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Putte


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €305 besparen. Toch, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Putte. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Putte. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw gekozen energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of Eni. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Putte vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Putte en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Putte

Tal van leveranciers faciliteren onderhand groene stroom in Putte. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Putte vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Putte zijn er steeds meer opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2580. In de regio kan je soms vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente