Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boechout

Eenvoudig energie vergelijken in Boechout? Met behulp van energiehunter.be vind je snel en simpel alle interessante energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Boechout de beste deal heeft! Tevens lees je op deze pagina nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boechout
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 470,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Boechout?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Boechout. Dit loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 40 providers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Iveg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boechout is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Boechout, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de energievergelijker vinden jullie eenvoudig een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Boechout

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Boechout betreft Iveg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Boechout is de netbeheerder van het gas Imea. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Boechout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Boechout
 • Populaire CV: Watts
 • Groene stroom: 0,328%
 • Hoofdpostcode: 2530
 • Mazout: 2980 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-boechout

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Boechout ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 + 3375 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder contract achterhaal je details als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Boechout, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Boechout


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €295 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Boechout. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Boechout. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de toekomstige leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Poweo. Vervolgens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Boechout vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Boechout en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Boechout

Veel energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Boechout. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Boechout vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Boechout zien we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2530. In deze regio kan je vaak zeer betaalbaar deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente