Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Balen

Gemakkelijk energie vergelijken in Balen? Geholpen door energiehunter.be vind je supersnel alle bekende energieleveranciers als bijv. Engie en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Balen de scherpste prijs kan bieden. Verder verzamel je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als bijvoorbeeld de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Balen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Balen?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Balen. Van Antargaz tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Balen is voor jouw situatie? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze energie vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Balen, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v filters in de tool vind jij probleemloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Balen

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Balen heet Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Balen is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Balen

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Balen
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 0,325%
 • Hoofdpostcode: 2490
 • Verbruik stookolie: 2950 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-balen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Balen is dat gemiddeld 1510 m3 en 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze factoren hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak is het slim om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire energiebedrijven. Bij alle pakketten achterhaal je informatie als soort stroom/gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Balen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.belpower.be. De nieuwe leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Balen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €370 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder check jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaaradvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaartip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Balen. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Balen. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je aanstaande leverancier de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste partij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en ook Eni. Daarna bespreek je de startdatum van het abonnement. De aankomende energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Balen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Balen en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Balen

Tal van organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Balen. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Balen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Balen bestaan er tegenwoordig nogal wat initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2490. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente