Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kasterlee

Op je gemak energie vergelijken in Kasterlee? Via de Energiehunter doorzoek je supersnel alle verkrijgbare bedrijven. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Kasterlee de beste deal heeft! Bovendien tref je op energiehunter.be handige info over onderwerpen als de overstapservice en handige bespaartips. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kasterlee
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kasterlee?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Kasterlee. Dat loopt van Lampirus tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het net van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kasterlee is voor jouw situatie? Geef vlug de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kasterlee, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kasterlee

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van energie-organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Kasterlee is Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Kasterlee is de aardgas netbeheerder Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Kasterlee

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Kasterlee
 • Populair merk: Nibe
 • Groene energie: 0,322%
 • Hoofdpostcode: 2460
 • Mazout verbruik: 2920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-kasterlee

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Kasterlee is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 plus 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contracten heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle interessante energie aanbieders. Bij alle contracten check je details als soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kasterlee, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie aanbieder in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.energie2030.be en www.poweo.be. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Kasterlee


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €395 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bezuinigadvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bezuinigtip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kasterlee. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Kasterlee. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw toekomstige energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, Lampiris + Elegant. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kasterlee vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kasterlee en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kasterlee

Een groot deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Kasterlee. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Kasterlee vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Kasterlee kennen we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2460. In deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente