Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baarle-Hertog

Direct energie vergelijken in Baarle-Hertog? Met behulp van energiehunter.be vind je moeiteloos alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Mega en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Baarle-Hertog voor jou de beste prijs heeft. Ook vind je via onze vergelijker belangrijke informatie over items zoals verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Tevens komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Baarle-Hertog
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Gemiddelde besparing van € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Baarle-Hertog?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Baarle-Hertog. Dat loopt van Essent tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In februari 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baarle-Hertog voor jou is? Geef gelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Baarle-Hertog, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de tool bekijk jij probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Baarle-Hertog

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Baarle-Hertog is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Baarle-Hertog is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Baarle-Hertog

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Baarle-Hertog
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 0,316%
 • Hoofdpostcode: 2387
 • Mazout consumptie: 2860 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-baarle-hertog

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In Baarle-Hertog ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 & 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een lijst met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle contracten vind je voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Baarle-Hertog, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Zoals www.energie2030.be en ook www.aspiravi.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Baarle-Hertog


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €350 besparen. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Baarle-Hertog. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Baarle-Hertog. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt je toekomstige maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Baarle-Hertog vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Baarle-Hertog en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Baarle-Hertog

Tal van bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Baarle-Hertog. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Baarle-Hertog vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Baarle-Hertog kennen we steeds meer plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2387. In deze regio kan je steeds vaker vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Luminus prijzen.