Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Arendonk

Eenvoudig energie vergelijken in Arendonk? Met behulp van de energievergelijker tref je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Arendonk voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je via de Energiehunter nuttige info info over onderwerpen zoals maatschappijen en tips om te besparen op energie. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Arendonk
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Arendonk?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Arendonk. Van Lampirus tot en met Mega, de keuze is enorm. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de infrastructuur van Iveg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Arendonk is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Arendonk, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in de prijzenvergelijker bekijkt men eenvoudig een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Arendonk

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Online account
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van aanbieders en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Arendonk heet Iveg. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Arendonk is de netbeheerder van het gas Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Arendonk

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Arendonk
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel groen: 0,314%
 • Centrale postcode: 2370
 • Gem. mazout: 2840 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-arendonk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Arendonk is dat gemiddeld 1455 m3 en nog eens 3305 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zie je data aangaande soort energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Arendonk, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.antargaz.be. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Arendonk


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €375 bonus betekenen. Toch, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Arendonk. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaliter worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Arendonk. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw toekomstige maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent of Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Arendonk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Arendonk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Arendonk

Het gros van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Arendonk. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Arendonk vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Arendonk bestaan er allerlei opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2370. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco prijzen.