Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beerse

Direct energie vergelijken in Beerse? Middels deze website ontdek je gemakkelijk alle relevante bedrijven zoals Essent en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Beerse prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je op deze website praktische informatie over topics als leveranciers en verschillende contracttypes. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beerse
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Beerse?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Beerse. Dat loopt van Engie tot Mega, de keuze is enorm. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke energie-aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beerse is in maart 2024? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Beerse, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door middel van filteren in de tool bekijk jij probleemloos een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Beerse

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Beerse is Iverlek. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Beerse is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Beerse

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Beerse
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel groen: 0,311%
 • Hoofdpostcode: 2340
 • Gem. mazout: 2810 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-beerse

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Beerse is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 & 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Met betrekking tot looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk jij details m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Beerse, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante korting in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be en ook www.eneco.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Beerse


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €260 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: wassen op 30 graden
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Beerse. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Beerse. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de geselecteerde energiemaatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe aanbieder. Zoals OCTA+, Essent of natuurlijk Trevion. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Beerse vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Beerse en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Beerse

Bijna alle energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Beerse. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Beerse vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Beerse onderscheiden we steeds meer plannen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2340. In deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Antargaz duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente