Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grobbendonk

Op je gemak energie vergelijken in Grobbendonk? Middels deze website vind je moeiteloos alle grote energiebedrijven als o.a. Essent & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Grobbendonk het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Grobbendonk
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 455,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Grobbendonk?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Grobbendonk. Van Engie tot Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Iveg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grobbendonk is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze energie bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Grobbendonk, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v keuzes in de tool achterhalen jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Grobbendonk

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Grobbendonk is Iveg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Grobbendonk is de netbeheerder van het gas Iveg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Grobbendonk

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Grobbendonk
 • Populair merk: Junkers
 • Aandeel groen: 0,305%
 • Postcode: 2280
 • Mazout consumptie: 2750 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-grobbendonk

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Grobbendonk is dat gemiddeld 1410 m3 + 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van ieder contract check je info aangaande herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Grobbendonk, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een goede korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.luminus.be en www.zeno.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Grobbendonk


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €385 rendement bieden. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: regel jaarlijks het overstappen in Grobbendonk. Zodoende bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Grobbendonk. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Aspiravi. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Grobbendonk vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Grobbendonk en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Grobbendonk

Tal van energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Grobbendonk. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Grobbendonk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Grobbendonk onderscheiden we diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2280. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente