Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herenthout

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Herenthout? Geholpen door deze website ontdek je probleemloos alle relevante leveranciers als o.a. Luminus en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Herenthout de laagste prijs biedt. Daarbij check je op deze pagina uitgebreide info over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herenthout
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,430
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Herenthout?

Wij zien erg veel energieleveranciers beschikbaar in Herenthout. Van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke leveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herenthout is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Herenthout, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de Energiehunter checkt men probleemloos een energieproduct dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Herenthout

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Online account

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Herenthout betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Herenthout wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imea. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Herenthout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Herenthout
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Groene stroom: 0,303%
 • Postcode: 2270
 • Mazout consumptie: 2730 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,430
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-herenthout

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Herenthout is dat gemiddeld 1400 m3 en 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk abonnement check je specificaties aangaande soort energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Herenthout, en de welkomstbonus. Kies de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Herenthout


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €390 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaartip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Herenthout. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Herenthout. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris + Energy People. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herenthout vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Herenthout en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Herenthout

Het merendeel van de energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Herenthout. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Herenthout vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Herenthout zijn er steeds meer plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2270. In deze omgeving kan je wellicht heel gunstig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over OCTA+ duurzame energie.