Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westerlo

Gemakkelijk energie vergelijken in Westerlo? Aan de hand van www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle erkende aanbieders als bijv. Mega & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Westerlo prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vergaar je op deze website uitgebreide info over thema’s als verschillende gasregio’s en tips om te besparen op energie. Daarbij bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerlo
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Westerlo?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Westerlo. Dit varieert van Antargaz tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 providers. Zij werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Imea. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westerlo is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Westerlo, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van filters in de energievergelijker vindt men probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Westerlo

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Westerlo is Imea. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Westerlo valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Westerlo

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Westerlo
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 0,302%
 • Postcode: 2260
 • Gem. mazout: 2720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-westerlo

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Westerlo is dat gemiddeld 1600 m3 en nog eens 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Van ieder pakket vind je voorwaarden met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Westerlo, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be + www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Westerlo


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €320 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Westerlo. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Westerlo. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw gekozen gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Wase Wind. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Westerlo vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Westerlo en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Westerlo

De meeste aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Westerlo. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Westerlo vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Westerlo zijn er meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2260. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente