Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zoerle-Parwijs

Op je gemak energie vergelijken in Zoerle-Parwijs? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle erkende leveranciers zoals Engie en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Zoerle-Parwijs de laagste prijs hanteert. Tevens vind je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s als tarieven van energie * gas en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Westerlo
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zoerle-Parwijs?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zoerle-Parwijs. Dit varieert van Lampirus tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zoerle-Parwijs voor jou is? Vul direct jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energiehunter bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Zoerle-Parwijs, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de tool vinden jullie zonder problemen een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Zoerle-Parwijs

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van energieleveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Zoerle-Parwijs betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Westerlo is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Zoerle-Parwijs

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Westerlo
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 25,40%
 • Centrale postcode: 2260
 • Gem. mazout: 2940 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-zoerle-parwijs

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Zoerle-Parwijs is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 en 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder pakket achterhaal jij informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zoerle-Parwijs, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede actie gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Bijv. www.octaplus.be of www.antargaz.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zoerle-Parwijs


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €345 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: maak een sport van het overstappen in Zoerle-Parwijs. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Zoerle-Parwijs. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt jouw toekomstige organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Trevion. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zoerle-Parwijs vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Zoerle-Parwijs en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Zoerle-Parwijs

Het merendeel van de bedrijven faciliteren vandaag de dag groene stroom in Zoerle-Parwijs. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Zoerle-Parwijs vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Westerlo kennen we vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2260. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus prijzen.