Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tongerlo

Gemakkelijk energie vergelijken in Tongerlo? Met behulp van deze website tref je probleemloos alle interessante aanbieders als Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Tongerlo de laagste prijs hanteert. Daarnaast vergaar je op onze website praktische informatie over thema’s zoals gastarieven en slimme thermostaten. Bovendien geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerlo
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 460,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Tongerlo?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Tongerlo. Dat gaat van Poweo tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel zijn het zo’n 30 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tongerlo is op dit moment? Geef hieronderjouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Tongerlo, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties maken in de prijzenvergelijker ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tongerlo

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Tongerlo heet Iverlek. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Westerlo wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Tongerlo

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Westerlo
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 25,30%
 • Centrale postcode: 2260
 • Verbruik stookolie: 2930 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-tongerlo

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Tongerlo ligt dit gemiddeld op 1435 m3 plus 3425 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energieleveranciers. Bij elk contract zoek je specificaties zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Tongerlo, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.trevion.be. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Tongerlo


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €390 opleveren. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: let op het energielabel
 • Tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Tongerlo. Zodanig bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Tongerlo. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de aankomende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste partij. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Bij de volgende stap beslis je over de startdatum van het abonnement. Je aankomende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tongerlo vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Tongerlo en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Tongerlo

Het gros van de bedrijven leveren onderhand groene stroom in Tongerlo. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Tongerlo vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Westerlo zien we vele stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2260. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz prijzen.