Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westmeerbeek

Gemakkelijk energie vergelijken in Westmeerbeek? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Luminus en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Westmeerbeek de beste deal heeft! Daarnaast lees je via de Energiehunter nuttige info info over topics als leveranciers en de slimme meter. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hulshout
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 305,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Westmeerbeek?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Westmeerbeek. Dit varieert van Essent tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westmeerbeek is? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via de energietarievenvergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Westmeerbeek, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in onze vergelijker zoek je verrassend eenvoudig een product dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Westmeerbeek

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Online account
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Westmeerbeek heet Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Hulshout is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Westmeerbeek

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hulshout
 • Populair merk: Fasto
 • Aandeel groen: 24,70%
 • Hoofdpostcode: 2235
 • Mazout: 2870 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-westmeerbeek

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Westmeerbeek is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 en 3395 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk abonnement zoek je informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Westmeerbeek, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.essent.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Westmeerbeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €260 bonus betekenen. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Westmeerbeek. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Westmeerbeek. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE en ZENO. Bij de volgende stap neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Westmeerbeek vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Westmeerbeek en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Westmeerbeek

De meeste bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Westmeerbeek. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Westmeerbeek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Hulshout zijn er steeds meer opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2235. In deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Engie prijzen.