Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Booischot

Snel energie vergelijken in Booischot? Via deze website vind je eenvoudig alle erkende energiebedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Booischot de laagste prijs biedt. Bovendien tref je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als verschillende gasregio’s en vaste of variabele tarieven. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Booischot?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Booischot. Dat loopt van Engie tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel tellen we ruim 35 leveranciers. Deze werken uitsluitend met het netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energiebedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Booischot is voor jouw situatie? Geef gelijk de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze energie vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Booischot, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Booischot

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Booischot betreft Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Heist-Op-Den-Berg valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Booischot

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 24,10%
 • Postcodegebied: 2221
 • Mazout verbruik: 2810 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-booischot

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Booischot is het gemiddelde verbruik ong. 1580 m3 en nog eens 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder pakket achterhaal jij data m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Booischot, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Onder andere www.engie.be en www.antargaz.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Booischot


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €335 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Booischot. In dat geval bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Booischot. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw aanstaande gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris + Watz. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De betreffende aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Booischot vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Booischot en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Booischot

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Booischot. Op dit front is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Booischot vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Heist-Op-Den-Berg onderscheiden we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2221. In deze buurt kan je in toenemende mate zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz duurzame energie.