Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merksem

Direct energie vergelijken in Merksem? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je probleemloos alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Merksem de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op energiehunter.be waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld leveranciers en concrete energiebespaartips. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 200,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Merksem?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Merksem. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 zijn het zo’n 40 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Iverlek. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merksem voor jou is? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Merksem, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker check jij probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Merksem

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energiebedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Merksem betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Antwerpen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Merksem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene stroom: 23,60%
 • Postcodegebied: 2170
 • Verbruik stookolie: 2760 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-merksem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Merksem is dat gemiddeld 1555 m3 en 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk pakket check jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Merksem, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een interessante kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de maatschappij. Zoals www.engie.be + www.trevion.be. De nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Merksem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 voordeel geven. Echter, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Merksem. In dat geval is de besparing het grootst. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Merksem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aanstaande gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris en ook Energie 2030. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De gekozen energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Merksem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Merksem en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Merksem

Een aanzienlijk deel van de bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Merksem. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Merksem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Antwerpen kennen we vele initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2170. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Essent duurzame energie.