Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lillo

Zonder problemen energie vergelijken in Lillo? Dankzij de Energiehunter vind je gemakkelijk alle grote energieleveranciers als bijv. OCTA+ en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Lillo de laagste prijs hanteert. Bovendien verzamel je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken zoals leveranciers en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leverancierseenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 485,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Lillo?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Lillo. Dat loopt van Lampirus tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lillo is voor jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energiehunter vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lillo, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties maken in de energievergelijker ontdek jij moeiteloos een product dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lillo

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Lillo heet Iverlek. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Antwerpen wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Lillo

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 23,10%
 • Postcodegebied: 2040
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-lillo

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Lillo gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 + 3315 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft looptijd kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Van alle contracten zie jij specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lillo, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lillo


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €290 winst geven. Maar, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lillo. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lillo. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal regelt de nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem de beste energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Lampiris en Eni. Ook kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lillo vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lillo en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lillo

Een groot deel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Lillo. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Lillo vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Antwerpen onderscheiden we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2040. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Comfort Energy vergelijken.