Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ransberg

Snel energie vergelijken in Ransberg? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle beschikbare leveranciers als bijv. Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ransberg het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je via de energievergelijker handige informatie over onderwerpen als tarieven van energie * gas en info over duurzame energie. Voorts vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortenaken
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ransberg?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Ransberg. Van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ransberg is? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ransberg, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in de Energiehunter ontdek jij probleemloos een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Ransberg

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ransberg betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kortenaken is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Ransberg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenaken
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 22,50%
 • Postcode: 3470
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2650 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-ransberg

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Ransberg ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 en nog eens 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk contract tref jij specificaties over herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ransberg, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ransberg


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €300 winst geven. Daarentegen, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters profiteer je van 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ransberg. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ransberg. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aanstaande maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of Energie 2030. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Via onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ransberg vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ransberg en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Ransberg

Het gros van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Ransberg. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Ransberg vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Kortenaken bestaan er verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3470. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Eneco vergelijken.