Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rummen

Meteen energie vergelijken in Rummen? Aan de hand van deze website tref je probleemloos alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Rummen prijstechnisch het meest interessant is. Tevens lees je op onze website handige informatie over zaken als maatschappijen en info over duurzame energie. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geetbets
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 235,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rummen?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Rummen. Dit varieert van Essent tot aan Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rummen is voor jouw situatie? Vul snel jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Rummen, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker bekijken jullie moeiteloos een contract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rummen

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Rummen betreft Iveka. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Geetbets valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Rummen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Geetbets
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel groen: 22,20%
 • Centrale postcode: 3454
 • Verbruik Mazout: 2620 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-rummen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Rummen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder abonnement tref je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rummen, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante actie gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.ebem.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rummen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €260 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op deze pagina lees je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Rummen. Op die manier ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Vaak vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rummen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem een beschikbare maatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en Elegant. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rummen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rummen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Rummen

Het gros van de aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Rummen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Rummen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Geetbets zien we allerlei activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3454. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Antargaz diensten.