Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Geetbets

Snel energie vergelijken in Geetbets? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je supersnel alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Geetbets de scherpste prijs kan bieden. Ook bekijk je via onze vergelijker bruikbare info over zaken als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en variabele of vaste tarieven. Ook bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geetbets
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Geetbets?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in Geetbets. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geetbets is voor jouw situatie? Geef hierna jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Geetbets, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels jouw input in de tool zoekt men zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Geetbets

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Geetbets is Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Geetbets wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Geetbets

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Geetbets
 • CV Merk: Fasto
 • Groene stroom: 0,288%
 • Postcodegebied: 3450
 • Aantal mazout liters: 2580 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-geetbets

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Geetbets is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en 3390 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle abonnementen lees je info over herkomst energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Geetbets, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be en www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Geetbets


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €260 korting realiseren. Evenwel, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: maak een sport van het overstappen in Geetbets. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Geetbets. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website tref je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Geetbets vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Geetbets en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Geetbets

Het gros van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Geetbets. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Geetbets vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Geetbets zien we verscheidene acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3450. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Engie vergelijken.


Alle plaatsen in deze gemeente