Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boutersem

Zonder problemen energie vergelijken in Boutersem? Middels de Energiehunter vind je snel en simpel alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Boutersem de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je via onze vergelijker praktische info over thema’s als o.a. tarieven van energie * gas en de slimme meter. Daarbij geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Boutersem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,410
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Boutersem?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Boutersem. Dat gaat van Engie tot een speler als Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 tellen we ruim 40 leveranciers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boutersem is voor jouw verbruik? Voer vlug de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze prijzencheck achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Boutersem, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in de tarievenvergelijker detecteer jij simpel en snel een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Boutersem

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Boutersem betreft Iveka. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Boutersem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Boutersem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Boutersem
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 0,283%
 • Centrale postcode: 3370
 • Mazout verbruik: 2530 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,410
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-boutersem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Boutersem is dit gemiddeld zo’n 1505 m3 en nog eens 3365 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement vind jij details als soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Boutersem, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante kortingsactie tussen de resultaten? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be of www.antargaz.be. De nieuwe maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Boutersem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €355 besparen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Boutersem. Zodanig ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaliter worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Boutersem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw betreffende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE + Ecopower. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Boutersem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Boutersem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Boutersem

Het merendeel van de organisaties leveren op dit moment groene stroom in Boutersem. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Boutersem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Boutersem zien we allerlei plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3370. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Lampirus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente