Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neervelp

Direct energie vergelijken in Neervelp? Aan de hand van onze website vergelijk je probleemloos alle grote energie aanbieders als Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Neervelp voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op deze pagina nuttige informatie informatie over onderwerpen als de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boutersem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Neervelp?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Neervelp. Dat gaat van Antargaz tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 35 maatschappijen. Deze bedrijven gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neervelp is in april 2024? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Neervelp, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van keuzes in onze vergelijker vind jij gemakkelijk een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Neervelp

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Neervelp heet Iveka. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Boutersem is de netbeheerder van het gas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Neervelp

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Boutersem
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel groen: 19,30%
 • Hoofdpostcode: 3370
 • Gem. mazout: 2330 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-neervelp

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Neervelp is het gemiddelde verbruik ong. 1545 m3 en 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten achterhaal jij data aangaande soort energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Neervelp, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Zoals www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Neervelp


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €365 rendement bieden. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Tip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Neervelp. Zodanig ben je het voordeligst uit. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Neervelp. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de gekozen maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieleverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris of Energie 2030. Daarnaast neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Neervelp vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neervelp en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Neervelp

Bijna alle bedrijven bieden vandaag de dag groene stroom in Neervelp. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Neervelp vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Boutersem zijn er verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3370. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Watz april 2024.