Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wommersom

Eenvoudig energie vergelijken in Wommersom? Middels de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Wommersom voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je op deze pagina uitgebreide info over zaken als o.a. verschillende gasregio’s en zakelijke energie. Daarnaast komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 240,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wommersom?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Wommersom. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Luminus, de keuze is enorm. In juni 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wommersom is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energietarievenvergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wommersom, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in de tool bekijken jullie eenvoudig een product dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wommersom

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Wommersom is Iverlek. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Linter is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Wommersom

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 18,80%
 • Postcode: 3350
 • Verbruik Mazout: 2280 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-wommersom

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Wommersom is dat gemiddeld 1520 m3 & 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk abonnement zoek je voorwaarden als type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wommersom, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.belpower.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wommersom


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €370 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Wommersom. Zo is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Wommersom. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je betreffende gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Ecopower. Daarnaast beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wommersom vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wommersom en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wommersom

De meeste energieleveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Wommersom. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Wommersom vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Linter zien we meerdere plannen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3350. In de regio kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Essent juni 2024.