Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Overhespen

Zonder problemen energie vergelijken in Overhespen? Met behulp van de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijv. Eneco en Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Overhespen voor jou de beste prijs heeft. Daarbij lees je op deze website handige informatie over items als bijv. maatschappijen en de slimme meter. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 200,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Overhespen?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Overhespen. Dat loopt uiteen van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overhespen is die past bij jouw verbruik? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Overhespen, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filteren in onze vergelijker detecteert men moeiteloos een energieproduct dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Overhespen

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Overhespen betreft Iverlek. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Linter valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Overhespen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • CV ketel: Fasto
 • Groene energie: 18,70%
 • Hoofdpostcode: 3350
 • Mazout: 2270 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-overhespen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Overhespen ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 + 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder pakket achterhaal jij gegevens zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Overhespen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Overhespen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €345 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktisch advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Overhespen. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Overhespen. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert jouw gekozen energie-aanbieder de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste aanbieder. Bijv. Eneco, Essent en ook Poweo. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Overhespen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Overhespen en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Overhespen

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Overhespen. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Overhespen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Linter kennen we meerdere projectenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3350. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Engie april 2024.