Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerhespen

Op je gemak energie vergelijken in Neerhespen? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je eenvoudig alle bekende maatschappijen als bijv. Luminus & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Neerhespen de laagste prijs hanteert. Verder verzamel je via de Energiehunter praktische info over items als bijvoorbeeld de netbeheerder en concrete energiebespaartips. Voorts vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Neerhespen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Neerhespen. Van Essent tot en met Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerhespen is in april 2024? Geef gelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Neerhespen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de tool vindt men moeiteloos een contract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Neerhespen

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Neerhespen is Iverlek. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Linter wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Neerhespen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene stroom: 18,40%
 • Hoofdpostcode: 3350
 • Gem. mazout: 2240 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-neerhespen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Neerhespen ligt dit gemiddeld op 1500 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Meestal loont het om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen tref je data over soort energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Neerhespen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.poweo.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Neerhespen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €380 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Neerhespen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Neerhespen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals Eneco, Essent en ook Energie 2030. Tevens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Neerhespen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Neerhespen en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Neerhespen

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Neerhespen. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Neerhespen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Linter bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3350. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant overstappen.