Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meldert

Gemakkelijk energie vergelijken in Meldert? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle beschikbare leveranciers zoals Mega & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Meldert het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je op onze website belangrijke informatie over thema’s zoals leveranciers en vaste of variabele tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hoegaarden
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 420,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Meldert?

We zien nogal wat energieleveranciers in Meldert. Van Essent tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags tellen we ruim 40 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Imea. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meldert is voor jouw verbruik? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Meldert, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties maken in de Energiehunter zoekt men probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Meldert

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Meldert heet Imea. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hoegaarden valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveg. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Meldert

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Hoegaarden
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 18,00%
 • Centrale postcode: 3320
 • Gem. mazout: 2200 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-meldert

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Meldert is dit gemiddeld zo’n 1480 m3 en 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle interessante energiebedrijven. Van ieder pakket lees je info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Meldert, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Meldert


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €390 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna check je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Meldert. Daarna bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Meldert. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en ook Belpower. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Je betreffende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Meldert vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Meldert en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Meldert

Tal van aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Meldert. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Meldert vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Hoegaarden zien we steeds meer projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3320. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega overstappen.