Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oplinter

Op je gemak energie vergelijken in Oplinter? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle relevante maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Oplinter de beste deal heeft! Voorts bekijk je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als o.a. de overstapservice en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Oplinter?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Oplinter. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag tellen we ruim 30 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het netwerk van Iveg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oplinter is in juni 2024? Voer vlug jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oplinter, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de tool zoek jij gemakkelijk een energieproduct dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oplinter

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Oplinter is Iveg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tienen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imea. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Oplinter

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 39,80%
 • Centrale postcode: 3300
 • Mazout: 2170 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-oplinter

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Oplinter is dat gemiddeld 1465 m3 en 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaliter kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van elk contract zoek je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oplinter, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.eneco.be. De betreffende aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oplinter


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €360 voordeel geven. Echter, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oplinter. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Oplinter. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verwerkt je nieuwe gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE en Wase Wind. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Oplinter vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oplinter en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oplinter

De meeste leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Oplinter. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Oplinter vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Tienen zien we diverse initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3300. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco overstappen.