Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oorbeek

Direct energie vergelijken in Oorbeek? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je probleemloos alle grote energieleveranciers als Eneco en Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Oorbeek de laagste prijs hanteert. Daarbij vergaar je op deze website nuttige info info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en verschillende contracttypes. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 430,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Oorbeek?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oorbeek. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Momenteel zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iveg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oorbeek is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Oorbeek, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker detecteert men eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oorbeek

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Oorbeek is Iveg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tienen is de aardgas netbeheerder Iveg. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Oorbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • Populaire CV: Vaillant
 • Aandeel groen: 39,70%
 • Centrale postcode: 3300
 • Verbruik stookolie: 2160 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-oorbeek

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Oorbeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1460 m3 & 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder abonnement zie jij info zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Oorbeek, en de eventuele korting. Selecteer de partij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.engie.be + www.zeno.be. De gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Oorbeek


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €320 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oorbeek. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Oorbeek. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt de aanstaande energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste aanbieder. Bedrijven als Luminus, Lampiris of Belpower. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oorbeek vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oorbeek en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Oorbeek

Tal van energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Oorbeek. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Oorbeek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Tienen zijn er meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3300. In de regio kan je soms relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Essent overstappen.