Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Goetsenhoven

Meteen energie vergelijken in Goetsenhoven? Dankzij de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle erkende aanbieders als Luminus & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Goetsenhoven de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je op onze website handige info over thema’s zoals energiebesparing in huis en vaste of variabele tarieven. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tienen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Goetsenhoven?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Goetsenhoven. Dat loopt uiteen van Poweo tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 35 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Iveka. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Goetsenhoven voor jou is? Vul direct de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Goetsenhoven, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter detecteer jij moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Goetsenhoven

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Goetsenhoven betreft Iveka. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tienen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Goetsenhoven

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tienen
 • Populaire CV: Elco
 • Groene energie: 39,40%
 • Hoofdpostcode: 3300
 • Gem. mazout: 2130 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-goetsenhoven

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Goetsenhoven is dat gemiddeld 1445 m3 en 3455 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In de regel is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle populaire energieleveranciers. Bij alle pakketten vind jij gegevens m.b.t. herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Goetsenhoven, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be of www.eneco.be. De gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Goetsenhoven


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €385 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktische tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Goetsenhoven. Zodoende ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Meestal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Goetsenhoven. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Trevion. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Goetsenhoven vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Goetsenhoven en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Goetsenhoven

Veel energie aanbieders leveren momenteel groene stroom in Goetsenhoven. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Goetsenhoven vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Tienen kennen we verscheidene projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3300. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo afsluiten.