Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Deurne

Op je gemak energie vergelijken in Deurne? Met behulp van onze website ontdek je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Engie en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Deurne de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je via de energievergelijker nuttige info info over topics zoals stroomtarieven en alternatieven voor de CV-ketel. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diest
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Deurne?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Deurne. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In mei 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Deurne is op dit moment? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energiehunter vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Deurne, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels keuzes in de Energiehunter checken jullie moeiteloos een product dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Deurne

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Deurne is Iveka. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Diest wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Deurne

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Diest
 • CV ketel: Watts
 • Groene energie: 38,80%
 • Hoofdpostcode: 3290
 • Gem. mazout: 2070 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-deurne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Deurne is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 en 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van ieder contract tref je gegevens als soort stroom/gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Deurne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.luminus.be + www.poweo.be. De door jou gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Deurne


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €370 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Deurne. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Deurne. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je aanstaande energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Deurne vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Deurne en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Deurne

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Deurne. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Deurne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Diest onderscheiden we meerdere projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3290. In deze omgeving kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus afsluiten.