Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zichem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zichem? Aan de hand van deze website check je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Zichem het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je via de energievergelijker bruikbare info over zaken als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Daarbij geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Scherpenheuvel-Zichem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle leveranciersonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 365,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Zichem?

Er zijn erg veel energieleveranciers beschikbaar in Zichem. Van Poweo tot en met Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment zijn het zo’n 30 organisaties. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke energiebedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zichem is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zichem, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker checken jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zichem

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Zichem heet Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Scherpenheuvel-Zichem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Zichem

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-zichem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Zichem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Van alle abonnementen check jij details als soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zichem, en de eventuele korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Zichem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €320 winst geven. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zichem. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Zichem. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert jouw aanstaande gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Zoals Eneco, ENGIE of ZENO. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zichem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zichem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Zichem

Het merendeel van de bedrijven faciliteren op dit moment groene stroom in Zichem. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan het filter “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Zichem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Scherpenheuvel-Zichem zien we allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3271. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Essent afsluiten.