Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Scherpenheuvel-Zichem

Zonder problemen energie vergelijken in Scherpenheuvel-Zichem? Dankzij onze vergelijker check je snel en simpel alle erkende leveranciers als bijv. Engie & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Scherpenheuvel-Zichem voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je via onze vergelijker praktische info over zaken zoals maatschappijen en salderen. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Scherpenheuvel-Zichem
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 335,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Scherpenheuvel-Zichem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Scherpenheuvel-Zichem. Van Engie tot OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 30 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Iveka. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Scherpenheuvel-Zichem is voor jouw situatie? Vul hierna de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Scherpenheuvel-Zichem, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van filters in de energievergelijker detecteer je gemakkelijk een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Scherpenheuvel-Zichem

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Met handige energiesimulator
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de vergoedingen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Scherpenheuvel-Zichem heet Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Scherpenheuvel-Zichem is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Scherpenheuvel-Zichem

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-scherpenheuvel-zichem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Scherpenheuvel-Zichem ligt dit gemiddeld op 1475 m3 & 3335 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Normaal is het verstandig om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle abonnementen tref je info m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Scherpenheuvel-Zichem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be of www.wasewind.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Scherpenheuvel-Zichem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €295 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be lees je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Praktische tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Scherpenheuvel-Zichem. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Scherpenheuvel-Zichem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Ecopower. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je aankomende aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Scherpenheuvel-Zichem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Scherpenheuvel-Zichem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Scherpenheuvel-Zichem

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Scherpenheuvel-Zichem. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Scherpenheuvel-Zichem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Scherpenheuvel-Zichem bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3270. In deze woonplaats kan je vaak extra voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Essent diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente