Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lubbeek

Direct energie vergelijken in Lubbeek? Middels onze vergelijker achterhaal je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Eneco en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Lubbeek prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je op deze website handige informatie over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lubbeek
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lubbeek?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lubbeek. Dat loopt van Poweo tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Iveg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energieleveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lubbeek is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lubbeek, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker detecteer je zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lubbeek

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Lubbeek heet Iveg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lubbeek wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Lubbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Lubbeek
 • CV Merk: Junkers
 • Aandeel groen: 0,275%
 • Postcode: 3210
 • Verbruik Mazout: 2450 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-lubbeek

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Lubbeek ligt dit gemiddeld op 1465 m3 & 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen tref jij details aangaande type stroom/gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Lubbeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Denk aan www.essent.be en ook www.eneco.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Lubbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €335 opleveren. Evenwel, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Tip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lubbeek. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Lubbeek. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je toekomstige energiemaatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste partij. Zoals Eneco, Essent en ook Energie 2030. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lubbeek vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lubbeek en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Lubbeek

Veel maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Lubbeek. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Lubbeek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Lubbeek bestaan er allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3210. In deze regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente