Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tremelo

Op je gemak energie vergelijken in Tremelo? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je supersnel alle beschikbare energiebedrijven als o.a. Mega en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Tremelo de laagste prijs hanteert. Verder lees je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tremelo
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 435,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tremelo?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Tremelo. Dat loopt uiteen van Essent tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. In februari 2024 kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tremelo is voor jouw verbruik? Voer direct de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Tremelo, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door de keuzevakjes in de energievergelijker bekijk jij probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Tremelo

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de onkosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Tremelo is Iveka. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Tremelo valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Tremelo

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tremelo
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene energie: 0,269%
 • Hoofdpostcode: 3120
 • Verbruik stookolie: 2390 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-tremelo

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Onder andere gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Tremelo is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 en nog eens 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Vaak kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen tref jij gegevens zoals soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Tremelo, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. Zoals www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Tremelo


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €335 winst geven. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Tremelo. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Tremelo. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw aankomende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Aspiravi. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tremelo vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Tremelo en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Tremelo

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Tremelo. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Tremelo vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Tremelo kennen we nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3120. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega energie.


Alle plaatsen in deze gemeente