Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baal

Gemakkelijk energie vergelijken in Baal? Via www.energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle erkende aanbieders zoals Watz en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Baal de scherpste prijs kan bieden. Tevens vergaar je op deze website belangrijke informatie over onderwerpen als bijv. overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tremelo
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 460,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Baal?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Baal. Dit loopt van Engie tot aan Ecopower, er zijn opties bij de vleet. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de leidingen van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baal is die past bij jouw verbruik? Vul direct de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energiemaatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energiehunter bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Baal, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de energievergelijker bekijk je eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Baal

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van energie-organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Baal is Iveka. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Tremelo is de netbeheerder van het gas Iveka. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Baal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tremelo
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 36,90%
 • Postcode: 3128
 • Mazout: 1880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-baal

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Baal is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 + 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk pakket vind jij data over soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Baal, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.essent.be + www.elegant.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Baal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €335 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op deze pagina profiteer je van 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Baal. In dat geval bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Baal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw nieuwe aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris en ZENO. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jullie toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Baal vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Baal en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Baal

Een groot deel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Baal. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. 100% zeker weten dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Baal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Tremelo onderscheiden we vele opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3128. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant tarieven.