Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vossem

Zonder problemen energie vergelijken in Vossem? Middels onze vergelijker check je supersnel alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Eneco en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Vossem de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s zoals verschillende aanbieders en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tervuren
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vossem?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Vossem. Van Lampirus tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juni 2024 tellen we ruim 20 providers. Deze aanbieders werken uitsluitend met de infrastructuur van Iveka. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vossem is? Voer vlug jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Via de vergelijkingstool achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vossem, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in onze vergelijker zoek jij probleemloos een abonnement dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vossem

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Handige website

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De producten van energie-aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Vossem betreft Iveka. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tervuren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Vossem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tervuren
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene energie: 36,60%
 • Postcode: 3080
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-vossem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Vossem is dit gemiddeld zo’n 1510 m3 + 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In de regel is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder pakket achterhaal je specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vossem, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.eni.com. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vossem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €300 rendement bieden. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Vossem. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Meestal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Vossem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt je toekomstige energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en Ebem. Tevens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vossem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Vossem en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vossem

Bijna alle aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Vossem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Vossem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Tervuren kennen we allerlei opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3080. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Watz tarieven.