Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erps-Kwerps

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Erps-Kwerps? Dankzij onze vergelijker vind je snel en simpel alle bekende energie aanbieders als bijv. Essent en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Erps-Kwerps de laagste prijs hanteert. Daarbij vind je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s zoals verbruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortenberg
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 305,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Erps-Kwerps?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Erps-Kwerps. Dit loopt van Lampirus tot Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erps-Kwerps is op dit moment? Geef gelijk de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! D.m.v de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Erps-Kwerps, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een contract dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Erps-Kwerps

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Erps-Kwerps heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kortenberg is de aardgas netbeheerder Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Erps-Kwerps

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenberg
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 36,20%
 • Hoofdpostcode: 3071
 • Mazout consumptie: 1810 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-erps-kwerps

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Erps-Kwerps gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1490 m3 plus 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement zie jij details zoals soort energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Erps-Kwerps, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Erps-Kwerps


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €260 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Erps-Kwerps. Zo is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Erps-Kwerps. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert de aanstaande gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Wase Wind. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Erps-Kwerps vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Erps-Kwerps en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Erps-Kwerps

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Erps-Kwerps. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Erps-Kwerps vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Kortenberg onderscheiden we meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3071. In deze buurt kan je vaak met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco tarieven.