Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Korbeek-Dijle

Gemakkelijk energie vergelijken in Korbeek-Dijle? Via www.energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle grote leveranciers als Engie en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Korbeek-Dijle de beste deal heeft! Voorts lees je via de energievergelijker uitgebreide informatie over onderwerpen als overstappen en verschillende contractsoorten. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bertem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 330,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Korbeek-Dijle?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Korbeek-Dijle. Dit loopt van Poweo tot Watz, de keuze is enorm. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Korbeek-Dijle voor jou is? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Korbeek-Dijle, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de vergelijkingstool bekijkt men verrassend eenvoudig een energieproduct dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Korbeek-Dijle

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Korbeek-Dijle is Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bertem wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Korbeek-Dijle

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bertem
 • CV Merk: ACV
 • Groene stroom: 36,00%
 • Postcodegebied: 3060
 • Aantal mazout liters: 1790 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-korbeek-dijle

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Korbeek-Dijle is het gemiddelde verbruik ong. 1480 m3 & 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle abonnementen achterhaal jij specificaties m.b.t. type energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Korbeek-Dijle, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be + www.trevion.be. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Korbeek-Dijle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €350 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigadvies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bespaaradvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Korbeek-Dijle. Zodoende bespaar je het meeste geld. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Korbeek-Dijle. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt de aanstaande energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een nieuwe leverancier. Onder andere Luminus, ENGIE of Wase Wind. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Korbeek-Dijle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Korbeek-Dijle en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Korbeek-Dijle

Veel maatschappijen bieden onderhand groene stroom in Korbeek-Dijle. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Korbeek-Dijle vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Bertem kennen we verscheidene stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3060. In deze regio kan je wellicht extra voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Engie tarieven.