Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Agatha-Rode

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Agatha-Rode? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je supersnel alle grote maatschappijen als bijv. Mega en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Agatha-Rode de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je via de Energiehunter waardevolle info over onderwerpen als verschillende aanbieders en verschillende contracttypes. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Huldenberg
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 445,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Agatha-Rode?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Sint-Agatha-Rode. Dit loopt van Antargaz tot een speler als Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Agatha-Rode is voor jouw situatie? Vul hieronderde benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze tarievencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Agatha-Rode, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door selecties maken in onze vergelijker achterhalen jullie moeiteloos een overeenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sint-Agatha-Rode

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Agatha-Rode is Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Huldenberg valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iveka. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Sint-Agatha-Rode

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Huldenberg
 • CV ketel: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 35,50%
 • Postcodegebied: 3040
 • Verbruik stookolie: 1740 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-sint-agatha-rode

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Sint-Agatha-Rode is het gemiddelde verbruik ong. 1455 m3 en 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter loont het om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle pakketten achterhaal jij informatie zoals soort energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Sint-Agatha-Rode, en de overstapbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijv. www.lampiris.be en ook www.elegant.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Agatha-Rode


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Agatha-Rode. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Agatha-Rode. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw nieuwe gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste partij. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.aspiravi.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Agatha-Rode vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Agatha-Rode en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Sint-Agatha-Rode

Veel organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Sint-Agatha-Rode. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Sint-Agatha-Rode vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Huldenberg bestaan er tegenwoordig diverse stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3040. In de regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus contract.