Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wijgmaal

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wijgmaal? Door gebruik te maken van energiehunter.be check je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Wijgmaal de laagste prijs biedt. Voorts vind je op energiehunter.be nuttige info info over onderwerpen zoals de netbeheerder en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Leuven
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 430,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wijgmaal?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wijgmaal. Dat loopt van Lampirus tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Imea. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijgmaal is op dit moment? Vul moeiteloos de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze handige vergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Wijgmaal, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Dankzij filters in de vergelijkingstool checken jullie probleemloos een energie-abonnement dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wijgmaal

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Wijgmaal heet Imea. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Leuven is de aardgas netbeheerder Imea. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Wijgmaal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Leuven
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene stroom: 34,90%
 • Postcode: 3018
 • Verbruik Mazout: 1680 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-wijgmaal

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Wijgmaal bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 en 3445 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle pakketten check jij details als soort stroom/gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wijgmaal, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire actie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.eni.com. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wijgmaal


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Wijgmaal. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Wijgmaal. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Ecopower. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere onkosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Wijgmaal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wijgmaal en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Wijgmaal

Een groot deel van de energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Wijgmaal. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Wijgmaal vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Leuven bestaan er vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3018. In deze regio kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent contract.