Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Weerde

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Weerde? Middels deze website tref je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders zoals Watz en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Weerde de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je via onze vergelijker praktische info over topics als bijvoorbeeld tarieven en variabele of vaste tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zemst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Weerde?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Weerde. Dat gaat van Antargaz tot OCTA+, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 20 organisaties. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het net van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Weerde is? Voer vlug de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Weerde, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de tool vindt men gemakkelijk een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Weerde

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Weerde is Iverlek. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zemst is de netbeheerder van het gas Iverlek. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Weerde

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zemst
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene stroom: 34,50%
 • Postcodegebied: 1982
 • Mazout: 1640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-weerde

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Weerde is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 en 3425 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het gunstiger om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder abonnement check jij gegevens aangaande herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Weerde, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.eneco.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Weerde


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €350 besparen. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder lees jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Weerde. Dan bespaar je het meeste geld. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Weerde. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Watz. Tevens selecteer je de ingangsdatum (start levering). De betreffende gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van energiehunter.be tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Weerde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Weerde en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Weerde

Het gros van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Weerde. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Weerde vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Zemst bestaan er meerdere acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1982. In deze regio kan je wellicht zeer betaalbaar participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant.