Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hofstade

Snel energie vergelijken in Hofstade? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je supersnel alle interessante leveranciers. Voorbeelden zijn Engie & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Hofstade prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld maatschappijen en alternatieven voor de CV-ketel. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zemst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hofstade?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Hofstade. Van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 organisaties. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hofstade is voor jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via onze prijzencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hofstade, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de prijzenvergelijker detecteert men gemakkelijk een contract dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hofstade

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Hofstade is Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zemst wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Hofstade

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zemst
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 34,30%
 • Centrale postcode: 1981
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1620 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-hofstade

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Hofstade is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 & 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle contracten lees jij gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Hofstade, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hofstade


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €390 besparen. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: combineer verschillende kleuren was

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Hofstade. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Hofstade. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt je nieuwe gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste leverancier. Onder andere OCTA+, Essent + Ebem. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hofstade vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hofstade en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Hofstade

Een aanzienlijk deel van de leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Hofstade. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Hofstade vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Zemst kennen we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1981. In deze regio kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Lampirus.