Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eppegem

Meteen energie vergelijken in Eppegem? Dankzij onze website tref je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Eneco & Belpower. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Eppegem voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over topics als o.a. stroomtarieven en verschillende contracttypes. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zemst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 310,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Eppegem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Eppegem. Dit loopt van Eneco tot en met Luminus, de keuze is enorm. Hedendaags tellen we ruim 25 leveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eppegem voor jou is? Geef snel de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze handige vergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Eppegem, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filters in de tarievenvergelijker ontdek je moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Eppegem

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Eppegem betreft Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zemst is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Eppegem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zemst
 • Populair merk: Baxi
 • Groene stroom: 34,20%
 • Postcode: 1980
 • Aantal mazout liters: 1610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-eppegem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Eppegem ligt dit gemiddeld op 1595 m3 plus 3410 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaal kan het uit om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket lees jij voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Eppegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Eppegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €350 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaartip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Eppegem. Zo ben je het voordeligst uit. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Eppegem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies een beschikbare energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent + Trevion. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be bekijk je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Eppegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Eppegem en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Eppegem

Het merendeel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Eppegem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Eppegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Zemst zien we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1980. In de regio kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Watz.